Wilgaard | Hvad vil det sige at gå i terapi
Alle mennesker får på et tidspunkt i deres liv kriser og problemer. Sætter disse sig fast, kan det være påkrævet med hjælp fra en terapeut til at komme videre i livet. Genfind og styrk din livsenergi, håndter stress, bearbejde svære følelser, kom over sorg og krise, skab et overblik over din situation. Klinik Marianne Wilgaard, Gistrup, 9260
personlig udvikling, stress, kriser, sorg, styrke livsenergi, mangel på livsenergi, mangel på glæde, mistet livsglæde, stresshåndtering, tristess
180
page-template-default,page,page-id-180,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-1.0,qode-theme-mwilgaard,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Hvad vil det sige at gå i terapi

Hvad vil det sige at gå i terapi

Når du som klient vælger at komme i terapi, er du oftest overvældet af din krise. Ved at fortælle om dig selv og dine problemer og lidt om din fortid i øvrigt, kan du begynde at drage paralleller til dit liv i dag, og til det du gennemlevede, da du var barn. Du begynder at kunne se hvorfor du handler som du gør og du begynder at få øje på hvad det er, der gør, at du kommer til at sidde fast i nogle problemer og ikke kan komme videre.

I begyndelsen er det ofte sådan, at du læsser dine frustrationer over krisen/problemerne ud i terapilokalet. Jeg (terapeuten) er sammen med dig i det der er svært, jeg lytter og er nærværende og tilstede med dig. Samtidig med dette begynder vi i terapien at arbejde med, at du finder ind til dine ressourcer, mærker dine behov og får fokus på dig selv, så du bliver i stand til at få fat i det, der er dit inderste jeg.

Via dit inderste jeg, finder du ind til, at du faktisk er rimelig stærk og kan stå solidt på dine egne ben. I terapien ser du på dit handlemønster og arbejder med den frygt og de blokeringer du kan have, der stiller sig i vejen for at kunne ændre det.

Ofte vil du som klient være meget oppe i hovedet, fordi du tænker og spekulerer på problemerne hele tiden, du mærker næsten ikke resten af kroppen. I terapien arbejder vi med at du får kontakt ned i kroppen, så du kan mærke hvad du føler og hvad forskellige ting gør ved dig. Derfor kan kropsøvelser være en del af terapiforløbet. Dette kan foregå ved at vi i terapien taler om hvad og hvor du mærker det i kroppen, når du fortæller om dine problemer, for på den måde at få etableret forbindelse til kroppen.

Det kan være hårdt at mærke kroppen og de følelser der har været lukket af for – men det er vigtigt igen at få kontakt med kroppen, da der er masser af ressourcer at hente i kroppen. Det er disse ressourcer du skal bruge for at komme videre – for at udvikle dig.

Du kan via terapien få en erkendelse af hvem du egentlig er og en helt ny indsigt i dit liv samt nogle redskaber at gå videre i livet med.